Мајка дала алиби вехабији

Небојша Томашевић
Мајка дала алиби вехабији

Бањалука - Држављанин Норвешке Зикрија Кркић (42), који је оптужен за убиства Мухарема Балића и Алмира Реџића, у вријеме чињења овог злочина био је код куће.

Ово је јуче на суђењу рођеном Приједорчанину и припаднику вехабијског покрета, у бањалучком Окружном суду казала његова мајка Аземина Кркић.

- Кунем се да је моје дијете невино и да је прошле године, када се то десило, био код куће. Био је Бајрам и у 21 и у 23 часа је клањао молитву и био је са својом и братовом дјецом - казала је Аземина Кркић, као свједок одбране.

У истом својству јуче су саслушани и полицајци који су обезбјеђивали мјесто убиства, као и дежурни полицајац, коме је прво јављено за злочин. Полицајац Саво Шербез казао је да га је 28. јула 2014. године око 23.35 часова позвао Ирфан Реџић и казао да је у његовој кафани "Сан" била пуцњава.

- Рекао је да не зна шта се десило и да не смије изаћи. Послао сам одмах патролу Милана Лазића и Остоју Берића и касније се испоставило да је почињено двоструко убиство - казао је Шербез.

Полицајац Лазић је испричао да по доласку испред кафића "Сан" у Трнопољу није било никога и да је власник Ирфан изашао кад је видио полицију.

- Врата кафане су била отворена, а Ирфан нам је рекао да су унутра два беживотна тијела. Видјели смо их с врата. Он нам је још казао да је видио бијели аутомобил како послије пуцњаве одлази с мјеста злочина - рекао је Лазић.

Оптужница Кркића терети је 28. јула прошле године, пола часа прије поноћи у угоститељском објекту "Сан" у Трнопољу убио Балића и Реџића, из Приједора. У њих је испалио више од десет метака из аутоматске пушке. Њихова тијела пронашао је власник поменутог кафића Реџић, који је чуо пуцњаву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана