Лукић упознао сведока са дилерима

Небојша Томашевић
Лукић упознао сведока са дилерима

Бањалука - Свједок Специјалног тужилаштва Републике Српске Слободан Васић из Бијељине казао је јуче у бањалучком Окружном суду да га је оптужени Душан Лукић (43) из Шековића упознао са људима који су се бавили трговином дрогом.

Он је изјавио да га је Лукић који је оптужен да је удружен са више лица препродавао дрогу једном приликом позвао да се састану у ресторану "Његуш" у Зворнику и да попричају са неким људима.

- Рекао ми је да се они имају сканк, а да на томе може да се заради. У ресторану сам затекао Лукића и двојицу непознатих мушкараца. Један се представио као Владо, а другом се не сјећам имена. Питао ме да ли могу да набавим марихуану и сканк. Рекао сам да се не бавим тиме, али да ћу видјети - казао је Васић.

Истакао је да се послије овог састанка поново виђао са Владом и Лукићем. Казао је да је код Владине куће имао састанак са тада непознатим човјеком, за којег је касније сазнао да је Раде Зечевић, којег се "питало све око посла".

- Схватио сам да је он главни. Са њим сам разговарао око набавке сканка. Једном сам им рекао да могу да набавим десет килограма седмично по цијени од 1.600 евра по килограму. Тај човјек ми је рекао да је то прескупо, а и количина је мала и јер њему треба око 40 килограма седмично - казао је Васић.

Оптужени Лукић је био ухапшен у акцији "Градина 2" која је спроведена у Републици Српској 2009. године. Касније је побјегао. Био је у бјекству у Србији све до прије петнаестак дана када се предао након што је сазнао за потјерницу. У оквиру ове акције оптужени су и осуђени Раде Зечевић, Владе Кењарић, Маринко Радановић, Ранко Микић, Јасмин Чавалић, Миодраг Јефтић, Божо Матановић и Драган Драгичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана