Лука Савић планирао убиство оца

Небојша Томашевић
Лука Савић планирао убиство оца

Бањалука - Лука Савић (20) из Српца, који је оптужен да је са малољетним Д. М. (16) хицима из аутоматске пушке убио оца Слободана и његову мајку Мару Савић, био је свјестан шта чини и способан да схвати значај дјела.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду рекао вјештак тужилаштва специјалиста психијатрије Милан Стојаковић.

- У вријеме извршења дјела способност оптуженог да управља својим поступцима и схвати значај дјела била је очувана. Не болује од душевне болести нити има душевних поремећаја - рекао је вјештак Стојаковић.

Према оптужници Савић је од малољетног Д. М. затражио да убије његовог оца Слободна и баку Мару. Малољетник је на то пристао па је Слободна и Мару усмртио хицима из аутоматске пушке 18. фебруара око 22.30 часова испред породичне куће у Доњим Кладарима код Српца. Тога дана Савић је, након што га је отац више пута звао путем телефона, рекао Д. М. да иде са њим до бакине породичне куће до које су дошли око 21.45 часова и застали у шумарку у близини. Лука је позвао оца Слободана путем телефона и рекао му да дође по њега у сусједно село. Када је Слободан отишао и бака Мара остала сама, Лука је ушао у гаражу узео аутоматску пушку. Оружје је дао Д. М. и рекао му да убије његову баку. Када је Мара изашла из куће малољетник је према њој испалио рафал и усмртио је. Након тога су њено тијело унијели у кућу, а затим путем телефона позвали Слободана да и он дође. Након што је Слободан дошао кући, малољетник је у њега док је био у дворишту куће испалио рафал и ранио га. Слободан је успио да допуже у кућу али ту га је усмртио Д. М. хицима које је испалио из близине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана