Лажна саобраћајка код Градишке: Полицајац учествовао у фингирању несреће

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Полицајац Полицијске станице Нова Топола Данијел Гудураш (42) из Градишке оптужен је да је за 1.000 КМ учествовао у фингирању саобраћајне несреће у мјесту Душаново.

Осим њега на оптуженичкој клупи су се нашли Мишел Васић (26) и Ненад Васић (57) који су један другог ударали даскама како би испало да су повријеђени у несрећи, али и Александар Драгић (27) из Градишке због учешћа у гурању возила.

Према оптужници Ненад и Мишел Васић су се договорили да фингирају саобраћајну несрећу како би преварили “Нешковић осигурање”.

Полицајац Гудураш је пристао да за 1.000 КМ, које добио од Мишела, пријави да се десила саобраћајна незгода иако је знао да то није тачно. 

Све се десило 25. јула 2020. око 1.55 часова на путу Нова Топола - Александровац, у мјесту Душаново. Према унапријед договореном плану, 25. јула 2020. године на назначеном мјесту наводне несреће, полицајац Гудураш је чекао “виновнике преваре” са службеним возилом “голф 5”.

- На то мјесто је П. М. се довезао “голфом 2” те изашао из возила, а у њега је ушао Ненад Васић те с њим намјерно ударио више пута у задњи дио BMW  530 из кога је претходно изашао Мишел Васић. Након тога су осумњичени оба Васића, Гудураш и Александар Драгић изгурали BMW са пута на ливаду како би на преваран начин изгледало да је дошло до стварне саобраћајне незгоде, којом приликом је BMW 530 Д усљед незгоде “слетјело са пута” - стоји у оптужници.

Наводи се да је осумњичени полицајац Гудураш осим што је помогао у гурању возила, са свог службеног мобилног телефона позвао ПС Нова Топола, пријавио саобраћајну незгоду, на коју је, наводно наишао.

- Он је сачекао екипу за увиђај, а претходно се са осумњиченима договорио шта ће да кажу полицији, односно екипи за увиђај - наводи се у оптужници.

Додаје се да осумњичене Мишела и Ненада Васића терете да су након што је обављен увиђај поменуте незгоде о издавања прекршајног налога возачу “голфа 2” П. М. као једином кривцу, поднијели захтјев “Нешковић осигурању” за наплату одштете. 

Такође како би наплатили већу одштету Васићи су сами себе повриједили тако што су један другог ударали даском по тијелу, а у захтјеву су навели да су повреде задобили у незгоди.

Оптужницу против поменутих подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Градишци. 

Гудураша терете за злоупотребу положаја или овлашћења и превара у осигурању. Васићи и Драгић се терете за превару у осигурању.

ОДШТЕТА

Оптужени Мишел и Ненад Васић су на основу лажне несреће успјели од осигурања да наплате 10.039 КМ.

Мишел је на основу медицинске документације и на основу процијењене материјалне и нематеријалне штете и адвокатских услуга добио 5.639 КМ, док је Ненаду исплаћено 1.400 КМ.

Они су за тај износ оштетили осигурање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана