Кујовићу поново суде за несрећу у којоj су погинули супружници

Н. Томашевић
Кујовићу поново суде за несрећу у којоj су погинули супружници

БАЊАЛУКА – Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду којом је Алмир Кујовић (40) из Сарајева осуђен на осам година затвора за изазивање саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела (42) и Дарио Хршум (50) из Пала.

Случај је након укидања враћен  на ново суђење Окружном суду у Источном Сарајеву. Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић  је појаснила да је пресуда укинута и враћена на ново суђење након што је вијеће уважило жалбу браниоца оптуженог.

Према оптужници, несрећа коју је изазвао Кујовић десила се  11. августа 2020. година на магистралном путу Пале - Љубогошта.  

Како се наводи у том документу он је пијан возио "мерцедес ГЛЦ350" неприлагођеном брзином од 75 km/h гдје дозвољена  брзина 60 km/h  те је прешао у лијеву саобраћајну траку. Додаје се да је том приликом  ударио у "ауди А3” којим је управљао Дарио Хршум, крећући се из Љубогоште ка Палама. Усљед судара "ауди" је слетио с коловоза и у њему су погинули Дарио и Данијела Хршум. 

У оптужници се наводи да је Кујовић у вријеме несреће био без важеће возачке дозволе, а  у крви му је измјерено 0,41 g/kg алкохола. Иза страдалих су остала два сина Данило и Илија Хршум.

Одбрана је оптуженог је на жалбеном рочишту истицала да је изречена казна превисока те је и затражила ново суђење.

-  Сматрамо да није утврђен стварни разлог који је довео до несреће, а  изречена казна у првостепеној пресуди је превисока- рекао је на рочишти  Кујовићев адвокат Бојан Веселиновић.

Републичко тужилаштво Републике Српске од вијећа Врховног суда РС затражио је изрицање строже казне Кујовићу.
Републички тужилац Бранко Митровић износећи жалбу је истакао да је тужилаштво незадовољно висином изречене казне Кујовићу.

Истицао је да сматра  да првостепени суд није на одговарајући начин цијенио олакшавајуће и отежавајуће околности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана