Кућа осуђених криминалаца на продају: Погледајте цијену!

Дневни Аваз
Кућа осуђених криминалаца на продају: Погледајте цијену!

САРАЈЕВО - Федерална агенција за управљање одузетом имовином у Старом Граду продаје кућу која је трајно одузета 21. јануара 2021. године, након пресуде у процесу против Емира Шарића, Хасиба Бјелића и Фериде Хасић, који су правоснажно осуђени на 26 година затвора.

Кућа ће се продавати путем јавног надметања, и то прикупљањем затворених писаних понуда.

Ријеч је о кући с припадајућим земљиштем у улици Авдаге Шахинагића број 1, на подручју општине Стари Град.

Више од 1.000 квадрата

Двориште је површине 108 м2, а кућа и зграда 231 м2. Објекат има подрум од 195,3 м2, приземље од 201 м2, први спрат од 243,2 м2, други спрат од 271,3 м2 и поткровље од 191,8 м2, што значи укупну површину од 1.102,6 квадратних метара.

Почетна цијена некретнине је шест милиона КМ. Крајњи рок за достављање/запримaње понуда је 2. септембар 2024. године. Отварање понуда обавит ће се 10. септембра.

Утаја пореза

Подсјећамо, Шарић и Бјелић осуђени су на по 12 година затвора за организовани криминал, пореске утаје и прање новца, док је Ферида Хасић осуђена на двије године за организовани криминал и прање новца.

Шарић је био власник Студентског хотела "Емиран“ у Сарајеву, док је Бјелић био власник бензинске пумпе "Умакс Гроуп“.

Они су се теретили за избјегавање плаћања пореза на доходак од прихода које су стекли заступањем компаније "Специал сецурити вехицле трaдинг“ из Дубаија.

Новац је уплаћиван на њихове девизне рачуне код више комерцијалних банака, који су користили у приватне сврхе, између осталог, за куповину аутомобила и некретнина на подручју Федерације БиХ.

Прије одузимања ове куће, она је била у власништву Емира Шарића и Хасиба Бјелића (1/2).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана