Кркић тврди да никога није убио

Небојша Томашевић
Кркић тврди да никога није убио

Бањалука - Држављанин Норвешке Зикрија Кркић (42), који је оптужен за убиства Мухарема Балића и Алмира Реџића у Трнопољу код Приједора, тврдио је у петак да то није учинио.

Он је као свједок одбране у бањалучком Окружном суду казао да није имао ни жељу ни разлог да убије Балића и Реџића.

- Балића нисам ни познавао, а с Реџићем нисам имао сукоб како је причано и нисам му пријетио. Да сам мислио неког да убијем, убио бих људе који су ме мучили на почетку рата. То вече у вријеме убиства славио се Бајрам и био сам у кући с породицом - рекао је Кркић и додао да не може да објасни одакле пушчане чауре у његовом дворишту јер је он пуцао из пиштоља, а не пушке.

Испричао је како је послије хапшења од њега тражено да  преда аутоматску пушку, коју, како је рекао, није имао.

Свједочио је и Неџад Дурачак звани Нећко, који је посљедњи видио Балића и Реџића у кафани "Сан".

- Тај дан око 22.30 сам дошао у кафану "Сан" и затекао Мухарема Балића, Алмира и Саида Реџића да картају. Са мном је био Рамо Елезовић. Попили смо пиће, оставили 10 марака на шанку и отишли даље... Успут, при доласку у кафану и на повратку кући нисмо никога живог видјели - рекао је Дурачак.

Оптужница Кркића терети је 28. јула прошле године, пола часа прије поноћи, у угоститељском објекту "Сан" у Трнопољу убио Балића и Реџића из Приједора, у које је испалио више од десет метака из аутоматске пушке. Њихова тијела пронашао је власник кафића Ирфан Реџић, који је чуо пуцњаву. Кркић је у Трнопољу познат по томе што је довођен у везу са вехабијским покретом. Њему је јуче вијеће Окружног суда продужило притвор, који је био замијењен мјерама забране. Притвор је продужен након што је Врховни суд РС уважио жалбу тужиоца и укинуо рјешење о укидању притвора и предмет вратио бањалучком Окружном суду на ново одлучивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана