Ковачевић: Ботићу сам пуцао у ноге, нисам га хтио убити

Klix.ba
Ковачевић: Ботићу сам пуцао у ноге, нисам га хтио убити

Тузла - Исказом оптуженог Амира Ковачевића (43), из Тузле, данас је у Кантоналном суду настављено суђење за убиство Кристијана Ботића које се догодило 9. септембра прошле године испред мотела Ројал.

Оптужени Ковачевић је Судском вијећу рекао како је познавао Ботића те да се кобне ноћи с њим поздравио.

"Око поноћи Ботић је у мотелу Ројал наручио пјесму 'Да те није Алија'. Касније, у неколико наврата ме је питао да ли ми та пјесма смета. Наравно, одговорио сам да не смета, јер сам и сам био припадник Армије РБиХ", рекао је Ковачевић.

На слављу у Ројалу био је и некадашњи фудбалер репрезентације Србије, Партизана и Шхалкеа, Младен Крстајић, који је према тврдњама Ковачевића, али и других свједока, узео микрофон и почео пјевати.

"Ботић му је послије неколико отпјеваних пјесама узео микрофон и рекао му како је бољи фудбалер него пјевач. Крстајић је бацио чашу у дио ресторана гдје није било никог, а потом је изашао. За њим сам кренуо и ја. Међутим, у башту Ројала изашао је и Ботић који ме је ударио", навео је Ковачевић.

Ковачевић је испричао како су се он и Крстајић од Ботића склонили у собу, али да је он с пиштољем у руци кренуо према њима. Ковачевић је из собе изашао кроз прозор...

"Кренуо сам кући. Међутим, чуо сам како неко трчи према мени. Видио сам Ботића са пиштољем у руци. Када смо били метар или два један од другога пуцао сам му у ноге како бих га онеспособио и како би спријечио да он убије мене јер је пријетио да ће ме убити. Нисам га хтио убити. Да сам имао такву намјеру пуцао бих му у виталне органе, а не у ноге", рекао је Ковачевић.

У понедјељак су саслушани свједоци и вјештаци, а суђење Амиру Ковачевићу наставља се 30. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана