Кондићу четири године затвора за убиство Жељка Нинића

Avaz.ba
Кондићу четири године затвора за убиство Жељка Нинића

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци осудио је у сриједу Вида Кондића (77), из мјеста Бронзани Мајдан, на четири године затвора због убиства двадесеттрогодишњег Жељка Нинића, у априлу ове године.

Како је у образложењу пресуде рекла судија Олга Пантић, судско вијеће је утврдило да је неспорно да је Кондић починио кривично дјело које му је стављено на терет. Она је појаснила да је Вијеће у обзир узело велики број олакшавајућих околности.

- Вијеће је као олакшавајуће околности узело године живота оптућеног, да је болестан и његово примјерено понашање током цијелог поступка. У обзир је узето и његово искрено кајање као и чињеница да је, према налазима вјештака, ово дјело починио у стању јако повишене афективне напетости те да је био битно смањено урачунљив те није мога ода схвати посљедице дјела, рекла је Пантић.

Бранилац Вида Кондића, адвокат Јово Пилиповић, рекао је новинарима након изрицања пресуде да ће се жалити јер сматра да је суд требао утврдити да је његов брањеник починио убиство које му се ставља на терет али да је требао бити ослобођен затворске казне због свих околности које су претходиле самом убиству.

- Нинић је био особа од које је страховало 300 породица на том подручју и имао је више кривичних дјела него година. Раније је нападао мог брањеника и сматрам да је и ова казна превисока, рекао је Пилиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана