Jовић наговијестио да ће убити рођака

Небојша Томашевић
Jовић наговијестио да ће убити рођака

Бањалука - Десимир Јовић (57) из Бистрице код Бањалуке, оптужен за покушај убиства, причао је да ће убити свог рођака Светислава Јовића, којег је ножем тешко повриједио у предјелу стомака и лица.

Ово је казао Светислав у бањалучком Окружном суду на суђењу Десимиру Јовићу.

- Ту причу сам чуо након што ме је избо ножем. На седам дана прије напада на мене, Десимир је причао супругу моје познанице Нене Дамјановић да ће ме убити. Не знам зашто - рекао је Светислав Јовић.

Додао је да жели да његов рођак буде кажњен јер ако изађе из затвора, биће још гори.

- Бојим се да ме опет не би напао. Тог дана смо заједно пили и није било сукоба, а нисмо их имали ни раније. Он је мојој мајци Дренки говорио да ће заклати њу и сестру, не знам зашто - рекао је Светислав и додао да Десимир воли алкохол и да пије откако га он зна.

Испричао је да су се он и Десимир послије дружења у кафани разишли и сваки је отишао својој кући.

- Док сам био у кући, чуо сам да неко галами. Мајка је изашла у двориште и видјела Десимира. Ту су се и посвађали. Изашао сам и рекао му да иде кући јер је пијан и запријетио да ћу, у супротном, звати полицију. Он је насрнуо на мене. Погурали смо се и пали на земљу. Нисам ни осјетио убод, само неку чудну топлину. Онда сам видио крв на стомаку и пао у несвијест - испричао је Светислав.

Десимира оптужница терети да је рођака Светислава 10. априла ове године више пута убо ножем током туче испред његове куће у засеоку Јовићи, у селу Бистрица код Бањалуке. У оптужници се наводи да је Десимир пијан, са 3,24 промила алкохола у крви, ножем са оштрицом дужине 11,5 центиметара два пута убо Светислава у стомак и једном у образ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана