Још два мјесеца притвора због убиства

Nezavisne.com
Још два мјесеца притвора због убиства

Брчко - Горану Ристићу (22) из Брчког, осумњиченом да је прије мјесец дана у брчанском насељу Грчица на подмукао начин убио свог годину старијег суграђанина Милоша Дроцу, за још два мјесеца продужен је притвор.

Одлуку је донио Основни суд у Брчком поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта.

"Прије истека притвора који му је у трајању до 30 дана одређен одмах након хапшења, Тужилаштво је предложило продужење ове мјере за још два мјесеца. Тужилаштво је оцијенило да и даље егзистирају разлози који оправдавају боравак осумњиченог у притвору, из којих му је ова мјера раније изречена", наводе из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Како аргументују, оцијењено је да и даље постоји опасност да би осумњичени могао побјећи, утицати на свједоке или уништити трагове важне за кривични поступак и поновити кривично дјело.

"На рочишту за продужење притвора Основни суд Брчко дистрикта БиХ прихватио је приједлог Тужилаштва у цијелости, оцијенивши га основаним из свих разлога наведених у приједлогу, па је осумњиченом продужио притвор за два мјесеца", наглашавају из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Рјешење о продужењу притвора осумњичени и његов бранилац имају право побити жалбом.

Тужилаштво Брчко дистрикта води истрагу против Ристића због сумње да је 23. маја око четири сата, испред пекаре "Дан и ноћ", заједно са још једним лицем убио Дроцу. Подмуклом убиству претходила је препирка осумњичених са Дроцом и два лица која су била у његовом друштву, након чега је Дроца више пута убоден, од чега је и умро.

За ово убиство запријећена је казна затвора у трајању од најмање десет година или казна дуготрајног затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана