Јешићу 18 мјесеци робије

Небојша Томашевић
Јешићу 18 мјесеци робије

Добој - Славко Јешић (33) из Шамца осуђен је на 15 мјесеци затвора у добојском Окружном суду јер је испалио рафал на "опел вектру" свог познаника Н. Д., у којој су у том тренутку осим возача биле још три особе.

Јешић је због овог дјела оптужен за изазивање опште опасности и недозвољено држање оружја или експлозивних материја. Осуђен је након што је са добојским Окружним тужилаштвом закључио споразум о признању кривице.

Према пресуди, свему је претходила свађа између Јешића и његовог познаника Н. Д. у селу Лугови код Шамца. Они су се посвађали у ноћи између 8. и 9. јуна прошле године и након свађе путем телефона су се договорили да се нађу и расправе проблем на полигону за возила у Луговима код Шамца. Јешић је на мјесто договора дошао први и са собом је понио аутоматску пушку у којој се налазило 55 метака. У пресуди се наводи да је Јешић тога дана одмах запуцао на "опел вектру" коју је возио Н. Д. чим је видио да је он возач. У возилу су се налазили и Р. Г., Т. С. и С. С. Срећом, испаљени хици нису никога погодили и повриједили. Возило је изрешетано.

Одмах послије пуцњаве на лице мјеста стигла је и полиција, која је ухапсила Јешића. Тада је у близини куће коју он користи пронађена и аутоматска пушка, са два оквира и 73 метка. Јешић и Н. Д. су одраније били у сукобу и често су се свађали. Према причама особа које их познају, они су се прије ове пуцњаве неколико пута свађали у кафанама у Шамцу, а било је и препуцавања између њих путем друштвене мреже "Фејсбук". Наводно је узрок сукоба то што су Јешића некада раније претукли Н. Д. и његово друштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана