Једномјесечни притвор због двоструког убиства

Aгенције
Једномјесечни притвор због двоструког убиства

Бихаћ - Мухарему Кешкићу (62) из Бихаћа који је осумњичен да је у селу Мала Пећ код Бихаћа хицима из пиштоља убио супругу Ханку и кума Ибрагу Кешкића (51), а тешку ранио кумовог брата Агана (33), јуче је у Кантоналном суду у Бихаћу одређен једномјесечни притвор.

Кешкић је на браћу пуцао иза куће Хасана Кешкића, гдје је Аган цијепао дрва, а његов брат Ибрага је дошао да га посјети.  Послије тога је отишао у своју кућу и испалио два хица у супругу Ханку, са којом је имао осморо дјеце. Ханка је превезена у болницу у Бихаћу, али је убрзо преминула од задобијених повреда.

Када је убио супругу Ханку, Мухарем је пуцао и према најмлађем сину Омеру. Несрећни Омер спасио се тако што је на врата собе у којој се сакрио ставио ормар. Када је видјела шта се десило побјегла је  једна  од Мухаремових снаха са двоје дјеце.

Мјештани села Мала Пећ испричали су да не знају шта је био мотив за овај злочин, али тврде да није прељуба.

- Ханку нико у селу протеклих 15 година није ни видио, а Мухарем је тукао и малтретирао. Није јој давао да се појави било гдје. Родила му је осморо дјеце, то је била једна измучена душа - испричао је један од мјештана.

Неки од мјештана су испричали да је Мухарем Кешкић био психички болесник, али у полицији и у тужилаштву то јуче нису могли да потврде.

Један од становника села Мала Пећ рекао је да када је чуо пуцње дотрчао је до браће Кешкић и да је одмах видио да је Ибрага мртав јер му је метак изашао кроз око, а Аган је био рањен у груди и руку.

- Агана сам ставио у свој аутомобил и одвезао до болнице у Бихаћу, али сам на пола пута срео Хитну помоћ и они су га преузели - рекао је један од мјештана.

У Кантоналној болници у Бихаћу потврдили су да је Аганово стање стабилно и да је ван животне опасности.

Приликом претреса Кешкићеве куће полиција је пронашла неколико бомби и муницију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана