Јаковљевић тражио 30.000 КМ мита

Небојша Томашевић
Јаковљевић тражио 30.000 КМ мита

Бањалука - Власник и директор предузећа "Далекс Пајић" из Котор Вароша Дојчин Пајић потврдио је у петак у бањалучком Окружном суду да је од њега стечајни управник предузећа "Прерада дрвета" Радован Јаковљевић, који је оптужен за примање мита, тражио 30.000 марака како би му исплатио преостали дио дуга који му дугује "Прерада дрвета".

Осим Јаковљевића у овом случају оптужен је и адвокат Ђурађ Шушић, који се терети за помагање у примању мита.

- Јаковљевић ми је ујутро донио изјаву коју треба да потпишем око дуговања "Прераде дрвета" према "Далекс Пајићу" и рекао да морам да дам њему 30.000 како би ми био исплаћен преостали дио дуга. Послије тога сам одлучио да поднесем кривичну пријаву, након чега сам постао сарадник тужилаштва - казао је Пајић.

Он је раније на суду испричао да је Јаковљевићу дао 70.000 марака мита 2008. године како би му исплатио дио дуга предузећа "Прерада дрвета". Рекао је да му је Шушић, који је био његов адвокат, савјетовао да да новац Јаковљевићу. Свједочењу Пајића успротивили су се адвокати одбране и затражили да његов исказ не буде уважен јер Специјално тужилаштво РС није обавијестило суд и одбрану да је он свједок под имунитетом. Приговоре је одбила предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић јер је, како је објаснила, дозволила да свједок буде испитан на све околности које предвиђа закон у случају када неко има имунитет.

Јаковљевић се терети да је у вријеме када је био стечајни управник у "Преради дрвета" крајем 2008. од директора предузећа "Далекс Пајић" Дојчина Пајића узео 70.000 марака, а у новембру 2012. године још 30.000 марака. То је учинио да би исплатио дуг "Прераде дрвета" према предузећу "Далекс Пајић". Шушић се терети да је као пуномоћник "Далекс Пајића" на свој банковни рачун примио 70.000 марака, које је Јаковљевић захтијевао од Пајића. Тај новац дао је Јаковљевићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана