Јаковљевић и Шушић негирали примање мита

Небојша Томашевић
Јаковљевић и Шушић негирали примање мита

Бањалука - Стечајни управник предузећа "Прерада дрвета" у Котор Варошу Радован Јаковљевић и бањалучки адвокат Ђурађ Шушић, који се терете за примање мита, негирали су кривицу у бањалучком Окружном суду. Оптужницом Специјалног тужилаштва РС њима се ставља на терет да су примили мито у износу од око 100.000 марака.

Према наводима у оптужници, Јаковљевић се терети да је у својству стечајног управника у "Преради дрвета" крајем 2008. од директора предузећа "Далекс Пајић" Котор Варош Дојчина Пајића захтијевао и примио 70.000 марака, а у новембру 2012. године још 30.000 марака. То је учинио да би исплатио потраживања предузећа "Далекс Пајић" према "Преради дрвета".

Шушићу се на терет ставља да је као пуномоћник "Далекс Пајића" на свој банковни рачун примио 70.000 марака, које је Јаковљевић захтијевао од Пајића. Потом је новац подигао са рачуна и предао Јаковљевићу.

Они су били ухапшени у новембру прошле године послије вишемјесечне истраге због договора са бизнисменом Пајићем, који живи у Штутгарду у Њемачкој. Наводно је његово предузеће годинама уназад пословно сарађивало са "Прерадом дрвета".

Пајић је имао велика ненаплаћена потраживања од "Прераде дрвета", па је постигао договор са Јаковљевићем и Шушићем да за "пристојан" новчани износ за своје предузеће обезбиједи наплату заосталих дуговања од пропале фирме.

Полиција их је ухватила док су планирали други трансфер, у тренутку када је Јаковљевић отишао у банку да подигне 30.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана