Изнуђивачу новца 26 мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Изнуђивачу новца 26 мјесеци затвора

Бањалука - Зоран Марић (37) из Бањалуке осуђен је на двије године и два мјесеца затвора због изнуде и наношења лаке тјелесне повреде Мирославу Купрешаку из Лакташа.

Претходно је Марић с Окружним тужилаштвом Бањалука закључио  споразум о признању кривице.

Пресуду је изрекло вијеће којим је пресједавала судија Весна Станковић-Ћосовић након прихватања споразума.

Према пресуди Марић је 23. јануара 2012. године напао  Купрешака из Слатине код Лакташа у намјери да од њега изнуди 600 марака. У оптужници се наводи да је Марић утјеривао дуг за рачун Јована З., којем је  Купрешак дуговао новац.

- Тог 23. јануара 2012. године Марић је заједно са познаницима Мирком М. и Давидом Т. дошао до куће Купрешака "мерцедесом 124" у намјери да од њега наплати наводни дуг. Када су стигли пред кућу, Марић му је казао  да уђе у возило да попричају о дуговима, а када је ушао, сви су кренули возилом из Слатине према Лакташима. Током пута Марић је од Купрешака захтијевао да му преда 600 марака које дугује Јовану З. - наведено је у пресуди.

Додаје се да је, након што је Купрешак рекао да нема новаца, Марић возачу Давиду Т. казао да заустави аутомобил, а затим је натјерао оштећеног да изађе из возила. По изласку из возила Марић му је пришао и француским кључем га ударио више пута у главу и руку. У једном тренутку Марићеви познаници Давид Т. и Мирко М. су му рекли да престане и спријечили су га у даљем премлаћивању Купрешака, који је лакше повријеђен.

Зоран Марић ухапшен је крајем јануара 2012. године након што је пријављен за изнуду. Раније је осуђиван више пута због кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана