Иживљавао се на дјечаку кад није имао новца за траву

Avaz.ba
Иживљавао се на дјечаку кад није имао новца за траву

Сарајево - Свједочењем оптужених Ене Липе, мајке убијеног дјечака, те њеног оца Емира Липе, данас је у Кантоналном суду у Сарајеву настављено суђење Салиху Арнаутовићу, те Ени, Емиру и Мунири Липа за монструозно убиство четворогодишњег Смаје Ћесира, које се догодило у фебруару прошле године у Хаџићима.

Ена Липа је и данас пред Вијећем поновила стравичне детаље тортуре кроз које је дјечак пролазио, а кривицу је углавном пребацивала на Арнаутовића, који је, како је казала, највише злостављао дјечака.

Према њеним ријечима, Арнаутовић се на Смаји иживљавао "кад није имао новца за траву" тако што га је ударао и шамарао.

Додаје да није заштитила сина јер се бојала невјенчаног супруга, а он јој је пријетио да ће је убити.

Испричала је како је кобног дана Арнаутовић "повукао нешто бијело" и запалио џоинт, након чега је дјечака ударао шакама у прса, од чега је он падао.

Емир Липа је током свједочења испричао како је са зетом имао коректан однос, те да прије дана убиства малог Смаје није знао за злостављање.

Према његовим ријечима, само је једном примијетио да дјечак има модрицу испод ока, те касније када је имао гипс на руци и слабије се ослањао на једну ногу.

Испричао је како га је на дан када је убијен дјечак позвао Арнаутовић који му је рекао да "дјетету није добро", пише Дневни аваз.

"Оно што сам видио кад сам ушао у собу - не дао Бог никоме… шта су урадили с дјетета. Дијете је лежало на поду, испод њега је био чаршаф, а Арнаутовић му је давао умјетно дисање. Био је го од паса према доље, гениталије су му биле крваве и био је пун модрица" испричао је дјечаков дјед и додао да га је он умотао у чаршаф и донио до комшије, који их је повезао према Дому здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана