Избо познаника и добио 11 година робије

Небојша Томашевић
Избо познаника и добио 11 година робије

Бањалука - Драгомир Спасојевић из Амајлија код Бијељине осуђен је правоснажно на 11 година затвора у Врховном суду Републике Српске због убиства познаника Ђорђа Пејића званог Ђота из Јање код Бијељине.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић казала је да је Спасојевићу вијеће само потврдило првостепену пресуду на коју га је осудио Окружни суд у Бијељини.

- Вијеће је правоснажну пресуду изрекло након што је одбацило жалбе одбране Спасојевића као неосноване - објаснила је Деспотовићева.

Према пресуди, Спасојевић је Пејића усмртио 3. јуна прошле године у згради алтернативног смјештаја у Карађорђевој улици у Јањи.

- Он је тога дана, у намјери да убије Пејића, замолио К. С. да га из Амајлија, гдје је живио, одвезе у Јању. Спасојевић је у зграду стигао око 23 часа. Пошто је ушао у зграду, пришао је Пејићу и зарио му нож у стомак. Повријеђени Пејић је превезен у бијељинску болницу "Свети врачеви", гдје је оперисан. Преминуо је 14. јуна, а обдукцијом је утврђено да је умро од сепсе и да је повреда коју му је нанио Спасојевић  узрочник сепсе и смрти - наводи се у пресуди.

Додаје се да је Спасојевић, након што је убо Пејића, изашао из зграде алтернативног смјештаја и Јањи, поново сјео у возило К. С. и замолио га да га вози кући, рекавши му: "Избо сам га." Када је К. С. примијетио крваве руке код Спасојевића, возилом је кренуо према Полицијској станици у Бијељини. Током вожње од Јање према Бијељини Спасојевић је у насељу Патковача отворио прозор на возилу и избацио   нож којим је починио убиство. Овај нож полиција је касније пронашла.

Првостепена пресуда у бијељинском Окружном суду му је изречена 1. јула ове године. До злочина је дошло јер је Ђорђе Пејић био у сукобу са Спасојевићевим очухом Ј. Ј., који је такође становао у згради алтернативног смјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана