Изазвао несрећу у тешком пијанству

Небојша Томашевић
Изазвао несрећу у тешком пијанству

Бањалука - Вјештак тужилаштва хемијско-биолошке струке Веселка Бјелаковић изјавила је у бањалучком Окружном суду да је оптужени Милош Младеновић (27) из Прњавора аутомобилом управљао у тешком пијаном стању 6. децембра 2009. године, у вријеме када се догодила саобраћајна несрећа у којој је погинуо Дарко Ивановић (25).

Бјелаковићева је казала да је Младеновић имао 2,76 промила алкохола у крви, што одговара "стадијуму тешког пијанства". Рекла је да је страдали Ивановић у вријеме несреће био у "стадијуму лаког пијанства" и имао 1,29 промила алкохола у крви.

Према оптужници, Младеновић је "мерцедесом", којим је управљао пијан и недозвољеном брзином, ударио у "пасат" који је возио Ивановић 6. децембра 2009. године у Прњавору. Тада се "пасат" преврнуо на кров, а Ивановић је погинуо. Несрећа се догодила на раскрсници улице Светог Саве и магистралног пута Дервента - Клашнице.

Вјештак одбране саобраћајне струке Милован Бабић казао је да је возач "пасата" имао пропусте у саобраћају, што је и узроковало несрећу. Рекао је да су радње оптуженог само допринијеле несрећи. Он је у свом налазу казао да Ивановић највјероватније није стао на знаку стоп.

Бабић је тврдио да је оптужени Младеновић прије несреће возио "мерцедес" 86,4 километра на час, док је вјештак тужилаштва раније израчунао да је та брзина била 110 километара на час. На питање предсједника судског вијећа Олге Пантић како је он израчунао ту брзину, која је различита од вјештака оптужбе, казао је да је он узимао другачије коефицијенте успорења возила. Истакао је да је користио коефицијент успорења приликом кочења од седам метара у секунди, док је вјештак оптужбе користио коефицијент од девет метара у секунди. Рекао је да у свом раду код нас још није наишао на случај гдје је убрзање на нашим путевима било девет метара у секунди.

+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана