Из суднице: Оптужени негирао да је тукао власника Маракане

Небојша Томашевић
Из суднице: Оптужени негирао да је тукао власника Маракане

Бањалука - Дућа Стојаковић (25), који је оптужен да је заједно са Чедом Галићем (35) и малољетним Ђ. Г. на смрт претукао Раденка Цвијића (42) у Рибнику прошле године, казао је у бањалучком Окружном суду да Цвијића ниједном није ударио.

Он је  јуче као свједок одбране истакао да је Цвијић њега ударио први и оборио на земљу ударцем.

- Чедо Галић, малољетни Ђ. Г., Неђо Тодоровић и ја дошли смо у "Маракану" око 22 часа. Били смо пијани. Избила је свађа када је малољетник рекао Цвијићу "како може да враћа за кусур евре кад пише да их не прима" и питао га: "Како можеш малољетницима  точити алкохол" - рекао је Галић.

Према његовим ријечима,  тада је дошло до свађе, а Цвијић, којег он познаје одраније, рекао је да иде по пиштољ и изашао напоље.

Галић је казао да су потом и они кренули за њим  из кафане на споредна врата и да га је тада  Цвијић ударио, од чега је пао и онесвијестио се. Казао је да је након што је дошао себи устао и видио малољетника и Цвијића и неку гужву. Рекао је да он није видио да је Цвијић претучен.

Вјештак неуропсихијатар Богдан Стојаковић, казао је да је Дућа у вријеме извршења кривичног дјела био у стању битно смањене урачуњивошћу. Рекао је да је на то стање утицало конзумирање алкохола и то што је он особа с нарцисоидним поремећајем који  карактерише то да себе схвата као важну особу.

Стојаковић и Галић се терете да су 27. новембра прошле године заједно са малољетним Ђ. Г., против којег се одвојено води поступак, у угоститељском објекту "Маракана" у Доњем Заблаћу код Рибника напали Цвијића због свађе око послуживања пића, а затим га претукли лопатама и дрвеним држалицама. Цвијић је од повреда преминуо два дана касније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана