Из суднице: Дукић тврди да га је Бизон убо без повода

Aгенције
Из суднице: Дукић тврди да га је Бизон убо без повода

Бањалука - Неђељко Дукић из Кнежева изјавио је у бањалучком Окружном суду да тражи најоштрије кажњавање оптуженог Драге Поповића (28) званог Бизон, јер сматра да је он желио да га убије.

Поповић је оптужен да је 30. јуна ове године покушао ножем да убије Дукића у кафе-бару "Џони" у центру Кнежева. Према оптужници Поповић је Дукића убо ножем дужине између 20 и 25 центиметара у груди. Дукић је задобио тешке повреде опасне по живот, а спашен је захваљујући благовременој љекарској интервенцији.

Дукић је у суду рекао да је сукоб између њега и Поповића почео у кањону ријеке Угар у рибљем ресторану.

- Ту смо славили матуру нас неколико. Поред је био Дуле Будић, у чије друштво је дошао и Поповић. Чак смо их частили пићем и месом и све је било добро до предвече. Поповић ме напао када сам њега и друштво замолио да се удаље од нашег стола док сравнимо рачуне - рекао је Дукић.

Он је додао да је тада Поповић негодовао и почео да га вријеђа и пријети му.

- Говорио ми је да ће убити мене и дјецу и да њега нико неће тјерати. Тада је Дуле Будић успио да га угура у аутомобил и они су отишли - казао је Дукић.

Према његовим ријечима касније је отишао до кафића "Џони", гдје су га позвали пријатељи на пиће. Истакао је да није одмах ушао у кафић, јер је унутра био Поповић.

- Када сам се враћао пролазећи поред кафића "Џони" поново су ме позвали пријатељи и рекли да је Бизон отишао, па сам сјео са њима. Послије одређеног времена дошао је Поповић са оцем и између њих је настала галама на коју нисам обраћао пажњу. Међутим, Поповић је у једном тренутку насрнуо на мене и убо ме ножем - казао је Дукић.

Свједок Дуле Будић је рекао да је током сукоба између Поповића и Дукића било обостраног вријеђања и псовања. Он је казао да је и Дукић насртао на Поповића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана