Ивошевић више не жели да брани Пикулу

Небојша Томашевић
Ивошевић више не жели да брани Пикулу

Бањалука - Адвокат Милорад Ивошевић јуче је од судског вијећа бањалучког Окружног суда затражио да га разријеши дужности браниоца Дака Пикуле (29), оптуженог за подстрекавање убиства требињског кик-боксера Марка Ђерића (25).

Ивошевић  је такође упутио и захтјев за изузеће предсједника судског вијећа Весне Станковић-Ћосовић али је тај захтјев одбијен.

Образлажући захтјев казао је да су он и његов брањеник у "сукобу интереса" и да се не слажу у неким стварима.

Осим Пикуле у овом случају суди се  Миљану Ратковићу којег оптужница терети да је био директни извршилац убиства и Радовану Андрићу којег терете да је  сакрио оружје.

Адвокат Ивошевић  је прије захтјева за разрјешење Суду упутио приједлог да одреди психијатријско вјештачење оптуженог Пикуле. Казао је да то тражи јер  сматра да његов брањеник није способан да учествује у судском процесу. Пикула је на овакве тврдње свог адвоката узвратио да је "нормалнији од нормалних", али да га у затвору "трују разним лијековима".

Предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић Ивошевићев приједлог за психијатријско вјештачење Пикуле је одбила. Она је казала да ће захтјев адвоката за разрјешење дужности разматрати на данашњем наставку суђења.

Током јучерашњег рочишта саслушана је и супруга Пикуле, Дејана Пикула која је казала да њен супруг нема ништа са убиством. Она је потврдила да су она и Дако раније имали сукоб с покојним Ђерићем испред ноћног клуба "Мерлот" у Требињу.

Јуче је требало да буду саслушани и оптужени Миљан Ратковић  и Радован Андрић, али су њихови адвокати одустали од тог свједочења.

Према оптужници Ђерић  је усмрћен 24. маја прошле године у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице.

Убиство је почињено из безобзирне освете, а убио га је Ратковић хицима из аутоматске пушке по наговору Пикуле. Андрић је оптужен да је послије убиства сакрио пушку, која није пронађена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана