Ивковићу и Тубићу укинут притвор

Aгенције
Ивковићу и Тубићу укинут притвор

Сарајево - Суд БиХ укинуо је притвор Александру Ивковићу и Зорану Тубићу, осумњиченима за неовлаштен промет дрогама, и одредио им мјере забране, потврђено је Срни из овог суда.

Овом одлуком Суда одбијен је приједлог Тужилаштва БиХ да се осумњиченима продужи притвор за још три мјесеца.

Ивковићу и Тубићу забрањено је напуштање мјеста боравка, одузете су им путне исправе и забрањено издавање нових, а забрањено им је састајање и контактирање са одређеним лицима.

Осумњичени су обавезни да се једном седмично јављају надлежној полицијској станици, а уколико се не буду придржавали изречених мјера, Суд им поново може одредити притвор.

Ивковић и Тубић осумњичени су да су од новембра 2012. године до априла 2013. године организовали и руководили групом за организовани криминал, те да су дрогу купљену од лица из Црне Горе пребацивали у БиХ ради даље продаје.

Осумњичени су ухапшени у оквиру међународне акције "Шетач", која је била усмјерена на разбијање једне од највећих нарко-група на Балкану.

У овој акцији, која је проведена на подручју БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, заплијењено је 376 килограма марихуане, 530 грама хероина, 22 килограма пластичног експлозива, девет бомби, седам пиштоља, пушка, око 4.500 разне муниције, преносни рачунари, више мобилних телефона и СИМ картица.

Ивковић и Тубић су у притвору од 14. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана