Ивковићу и Тубићу продужен притвор до 12. октобра

Aгенције
Ивковићу и Тубићу продужен притвор до 12. октобра

Сарајево - Суд БиХ продужио је за још три мјесеца притвор Александру Ивковићу и Зорану Тубићу, ухапшеним у полицијској акцији "Шетач", који се сумњиче за неовлаштен промет дрогама.

Према рјешењу Суда, притвор може трајати до 12. октобра, потврђено је Срни у Суду БиХ.

Продужење притвора Ивковићу одређено је због бојазни да ће, уколико би се нашао на слободи, уништити, сакрити, измијенити или кривотворити доказе важне за кривични поступак, док је за Тубића изражена и бојазан да би могао поновити кривично дјело.

Ивковић и Тубић се сумњиче да су од новембра 2012. године до априла 2013. године организовали и руководили групом за организовани криминал, те да су дрогу купљену од лица из Црне Горе, пребацивали у БиХ ради даље продаје у БиХ и на подручје других држава.

Осумњичени су ухапшени у оквиру међународне акције "Шетач", која је била усмјерена на разбијање једне од највећих нарко група на Балкану.

У овој акцији, која је проведена на подручју БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, заплијењено је 376 килограма марихуане, 530 грама хероина, 22 килограма пластичног експлозива, девет бомби, седам пиштоља, пушка, око 4.500 разне муниције, преносни рачунари, више мобилних телефона и SIM картица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана