Истукли старца због дневнице за косидбу

Небојша Томашевић
Истукли старца због дневнице за косидбу

Бањалука - Мирко Зелић (61), задобио је повреде слабинског дијела и огуљотине на прсту током разбојништва које је над њим почињено 10. јуна 2011. године.

Изјавио је вјештак тужилаштва Стојан Ћато у бањалучком Окружном суду на суђењу Владимиру (34) и Милошу Арбутини (22).

Свједок Мирко Дамјанић је испричао да је Милош говорио да је "имао неку гужву са Зелићем када је ишао да од њега наплати дневницу за косидбу баште".

- Не знам шта је тачно било, није говорио детаље. Милош и ја смо раније косили траву код Зелића и ја сам договорио дневницу. Казао сам Милошу да ако види Зелића да узме новац, али нисам рекао да иде код њега - казао је Дамјанић који је током свједочења пет пута мијењао исказ.

Према наводима у оптужници Милош и Владимир Арбутина терете се да су покушали да опљачкају Мирка Зелића 10. новембра 2011. године око 21 час у његовој кући у Горњем Водичеву код Новог Града. У својој намјери нису успјели јер их је он отјерао сјекиром. У оптужници се наводи да су они тог дана до Зелићеве куће дошли с Г. П., који је у међувремену преминуо и зато се не води поступак против њега. Покуцали су на врата и тражили да им отвори, а када је то урадио напали су га тражећи новац. Даље се додаје да се Зелић опирао, а они су га ударили у лице, а затим и преко леђа. У једном тренутку Зелић је успио да нађе сјекиру и када су то разбојници видјели, побјегли су. Послије овог догађаја мјештани који познају Зелића су рекли да је он срчани болесник који је једва преживио овај догађај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана