Исте чауре на мјесту убиства Мухарема Балића и у дворишту

Небојша Томашевић
Исте чауре на мјесту убиства Мухарема Балића и у дворишту

Бањалука - Чауре пронађене на мјесту убиства Мухарема Балића и Алмира Реџића испаљене су највјероватније из истог оружја јер су идентичне пронађене у дворишту оптуженог Зикрије Кркића (41).

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду изјавио вјештак балистичар Жељко Поповић.

- На мјесту убиства пронађено је 12 чаура, а у дворишту куће Кркића укупно шест. Утврђено је да су све испаљене из аутоматског оружја. Четири чауре нађене код Кркића се потпуно подударају са онима са мјеста убиства, док се за двије то не може децидирано рећи - објаснио је Поповић и додао  да није вјештачена пушка из које су испаљене те чауре јер није ни достављена.

Поповић је вјештачио и аутоматску и полуаутоматске пушке одузете од Ирфана Реџића, у чијој кафани “Сан” су убијени Балић и Реџић.

- Чауре са мјеста убиства и оне пронађене у дворишту оптуженог нису испаљене из тих пушака. Утврђено је да је чаура пронађена у башти Реџића испаљена из полуаутоматске пушке одузете од њега - казао је Поповић.

Бранилац оптуженог Кркића, адвокат Јадранка Ивановић, испитујући вјештака је указала да вјештачење није урађено законито. Она је истакла да је вјештак неке чауре за вјештачење прво добио од ЦЈБ Приједор, а не уз наредбу тужиоца за вјештачење. Оптужница Кркића терети да је Балића и Реџића усмртио из аутоматске пушке 27. јула прошле године пола часа прије поноћи у кафићу “Сан” у Трнопољу код Козарца. Кркић се повезује с вехабијским покретом, а он је држављанин Норвешке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана