Исламиста негирао кривицу за убиство Србина на Кордину

Aгенције
Исламиста негирао кривицу за убиство Србина на Кордину

Карловац - Елведин Хегић (35), радикални исламиста из Велике Кладуше, који је оптужен да је опљачкао и рукама угушио Србина Момчила Шпановића (75) у граничном селу Крстиња у Хрватској, изјавио је у Жупанијском суду у Карловцу да није крив.

Хегић је оптужен да је на православни Васкрс у априлу прошле године из БиХ илегално прешао у Хрватску, ушао у двориште Шпановићеве куће, те старцу пришао са леђа, изударао га и угушио. Према наводима у оптужници, у уста је старцу угурао капу шилтерицу којом му је у грло набио зубну протезу која га је угушила. Све то је учинио како би га опљачкао. Послије убиства по мјесту злочина разбацао је југословенске динаре, а убијеном Шћепановићу је на главу ставио партизанску капу.

Даље се у оптужници наводи да је Хегић од убијеног старца украо 400 куна, нешто јабука и неколико прехрамбених производа. Оптужени Хегић се током рочишта у судници посвађао са судијом тражећи да се из поступка искључи јавност, називајући новинаре фашистима.

- Имам ваљан разлог да ме не сликају и да моја фотографија на изађе у новинама. Угрожена су моја људска права. Ја ћу кад-тад изаћи, знање је оружје, а ја ћу га тада употријебити. Годину ме овдје држите без доказа, желим праведно суђење. Зауставите овај циркус - говорио је Хегић судији, понављајући да ће он изаћи из затвора кад-тад.

Он је прије четири године депортован из Канаде и трајно му ја забрањен улазак због силовања малољетне дјевојке (16). Био је припадник секте Хабешија, која оспорава саме темеље ислама и има бизарна вјеровања, те је у сукобу с другим радикалним крилом ислама - вехабијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана