Инспектору Стојичићу због мита шест мјесеци затвора

Сања Амиџић
Инспектору Стојичићу због мита шест мјесеци затвора

Бањалука - Републички инспектор за послове заштите од пожара Славко Стојичић из Козарске Дубице осуђен је јуче пред Окружним судом Бањалука на шест мјесеци затвора и новчану казну од 20.000 марака због примања мита од 1.100 марака.

Суд је изрекао пресуду након што је Стојичић склопио споразум о признању кривице са Специјалним тужилаштвом РС. У споразуму се наводи да се досадашњем инспектору изриче и мјера забране обављања инспекцијских послова у наредне двије године.

Према оптужници, Стојичић је 1.100 марака мита примио од директора предузећа "Колортекс" из Новог Града. У оптужници се наводи да је бивши инспектор од септембра 2014. до 15. јуна ове године у приједорском одјељењу Републичке управе за инспекцијске послове захтијевао и примио наведени износ од директора "Колортекса". Новац је тражио како не би казнио предузеће за наводне уочене неправилности. Он је у почетку узео 150, а касније 950 марака.

Стојичић је ухапшен 15. јуна ове године у акцији полиције кодног имена "Колор". Ухапшен је по наредби Специјалног тужилаштва РС. Том приликом код њега су пронађене обиљежене новчанице.

Он је посљедњи у низу инспектора који су протеклих мјесеци осуђени због примања мита. Разлика је једино у томе што је Стојичић осуђен на свој 56. рођендан. Прије Стојичића због истог кривичног дјела на годину затвора и 5.000 марака казне осуђена је и републички тржишни инспектор Марјана Вучковић (59) из Бањалуке, а на оптуженичкој клупи нашао се и инспектор Пореске управе РС Жељко Орељ из Бањалуке који је у децембру 2014. године осуђен на двије и по године затвора због примања 20.000 марака мита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана