Инспекторима платио ђевапе за слободу

Небојша Томашевић
Инспекторима платио ђевапе за слободу

Бањалука - Свједок тужилаштва Алмир Ђелић казао је да је, након што је приведен у ЦЈБ Бањалука, по захтјеву инспектора на Одјељењу за трговину дрогом платио 139 марака ћевапе и разну другу храну коју су наручили припадници МУП-а, а за узврат они су га пустили на слободу.

Ђелић је ово казао у бањалучком Окружном суду на наставку суђења полицијским инспекторима Срђану Радуловићу, Огњену Стијаку и Марку Ковачевићу које терете за трговину дрогом.

Ђелић, који је у то доба био менаџер ћевабџинице "Код Мује", рекао је да су га једном привели оптужени Радуловић и Ковачевић. Казао је да су му рекли да га приводе и претресају због Адиса Смајловића којег је знао, а који је проблематичан.

- Током испитивања Ковачевић је рекао да ћу га частити кад дође у ћевабџиницу и да ће долазити често. Неко од њих који су ме испитивали, а било их је око 12, је рекао: "Сад ће достава, нека плати". Питао сам кад ће ме пустити, рекли су: "Чекај да дође достава". Када је храна стигла, инспектори су ми дали рачун на 139 марака који сам платио само да би ме пустили - рекао је Ђелић. Додао је да га нису тукли и да су му узели мобилни телефон "ајфон 4", који до дана данашњег нису вратили.

Други свједок, осуђивани Владимир Петровић, казао је да су га оптужени инспектори Ковачевић и Стијак тукли, а да му је Ковачевић подметнуо дрогу приликом претреса стана. Одбрана оптужених приговорила је исказима свједока и истакла да се њихове изјаве не тичу оптужнице. Казали су да осуђени Петровић има јак мотив да лаже јер је захваљујући инспекторима и завршио у затвору.

Тужилаштво инспекторе терети да су били организована група које је продавала хероин и марихуану од краја 2010. до октобра 2013. године. Осим њих, оптужено је још пет инспектора које терете за изнуде исказа, фалсификовања и злоупотребе положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана