Инспекторима измијењена оптужница

Небојша Томашевић
Инспекторима измијењена оптужница

Бањалука - Специјално тужилаштво РС измијенило је оптужницу против инспектора ЦЈБ Бањалука Срђана Радуловића, Огњена Стијака и Марка Ковачевића, које терети за трговину дрогом и друга дјела.

Овим измјенама тужилаштво Радуловића, Ковачевића и Стијака терети и за злоупотребу службеног положаја. У осталом дијелу оптужница у суштини није измијењена, само су прецизиране кривичне радње за које се терете оптужени. Измијењена оптужница је представљена на наставку суђења оптуженима у бањалучком Окружном суду.

Осим Радуловића, Ковачевића и Стијака у овом случају оптужено је још пет полицијских инспектора за изнуде исказа, фалсификовања исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења. Ова дјела стављају се на терет и првој тројици.

Одбрана оптужених јуче је завршила с извођењем додатних доказа, а остало је још само да се саслуша вјештак одбране Зоран Бјелогрлић. Он ће свједочити о повредама Марка Остојића, који је оптужио инспекторе да су га претукли. Његовим свједочењем завршиће се судски процес, који траје од октобра прошле године. Изношење завршних ријечи заказано је за 29. јун. Према најавама адвоката оптужних и тужилаштва, завршне ријечи би могле трајати око 11 часова.

Специјално тужилаштво терети Радуловића, Ковачевића и Стијака да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. године до октобра 2013. године. У оптужници се наводи да је злочиначким удружењем, које су они чинили, руководио Радуловић, који је ангажовао Горана Бошњака да за њих препродаје дрогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана