Инспектори одузету дрогу задржали за себе

Небојша Томашевић
Инспектори одузету дрогу задржали за себе

Бањалука - Осуђивани нарко-дилер Саша Станковић рекао је у бањалучком Окружном суду, на јучерашњем суђењу инспекторима ЦЈБ Бањалука Срђану Радуловићу и другима, оптуженим за трговину наркотицима, да је након што је изашао из притвора у Бањалуци код уживалаца видио дрогу која је иста као она која је од њега одузета.

Он је објаснио да је дрога била специфично јаког мириса и љубичасте боје и да је сјеме за њу набавио у Холандији.

- Код уживалаца сам мјесец послије хапшења видио такву дрогу и претпостављам да је она коју сам узгојио. Не тврдим то. Знам да сам имао око четири килограма сканка, а да су ми тужилаштво и полиција на терет ставили 1,6 килограма и било ми је драго. Зато сам осуђен - рекао је Станковић.

Свједок Александар Тадић изјавио је да је приликом претреса куће Станковићевог оца, када је нађена дрога, био и оптужени инспектор Огњен Стијак. Раније је свједок оптужбе Владимир Кесић казао да је од инспектора добио сканк који је био јаког мириса и имао примјесе љубичасте боје.

Бањалучки инспектори Стијак, Радуловић и Марко Ковачевић оптужени су да су се на подручју Бањалуке бавили организованом препродајом дроге од краја 2010. до октобра 2013. године. Терете се и да су дио дроге одузимане од дилера задржавали за себе и продавали. Осим њих, оптужено је још пет инспектора који се терете за изнуде исказа, фалсификовања и злоупотребе положаја.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана