Инспектори од дилера тражили да за њих продаје хероин

Небојша Томашевић
Инспектори од дилера тражили да за њих продаје хероин

Бањалука - Свједок тужилаштва осуђивани нарко-дилер Александар Нинковић из Бањалуке испричао је јуче у бањалучком Окружном суду да му је инспектор Славко Ђурић тражио да за њега и тројицу колега инспектора продаје хероин.

Нинковић је ово казао на наставку суђења инспекторима ЦЈБ Бањалука Срђану Радуловићу, Огњену Стијаку, Марку Ковачевићу који се терете за трговину дрогом. Казао је да му је Ђурић касније рекао да су у шверц дроге упетљани Радуловић и  Стијак, а да је сам сазнао да са њима ради  Ковачевић.  Рекао је да на сарадњу није пристао па су га почели малтретирати, нарочито Стијак који га је једне прилике претресао код школе у бањалучком насељу Нова варош и ништа није нашао. Рекао је да је након тога направио лажни профил Стијака са сликом мајмуна на "Фејсбуку", како би му се осветио и да је послије тога ухапшен и претучен.

- Ухапсили су ме Стијак и Ковачевић и одвезали на Партизанско гробље гдје су ме претукли. На њихов позив дошло је још осам инспектора који су ме тукли. Знам да су ме малтретирали јер нећу да радим с њима и имам доказ против њих  - испричао је Нинковић.

Он је објаснио да је због своје заштите снимио разговор с Ђурићем у којем се говори о томе како инспектори дилају дрогу и како Ђурић од њега тражи да дилује за њих. Снимак је однио у СИПА и пријавио инспекторе. Одбрана је приговорила исказу Нинковића јер како кажу он има мотив да прича против инспектора због којих је раније осуђен за трговину дрогом. Стијак је рекао да га је претресао јер је регистровани нарко-дилер. *

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана