Инспектори нису тукли ухапшеног Остојића

Небојша Томашевић
Инспектори нису тукли ухапшеног Остојића

Бањалука - Свједок одбране оптуженог инспектора Марка Ковачевића, полицајац Данијел Вуковић, јуче је изјавио у бањалучком Окружном суду да Ковачевић и његове колеге инспектори нису тукли Марка Остојића приликом хапшења у Челинцу.

Он је свједочио на наставку суђења у предмету који се осим против Ковачевића води и против полицијских инспектора Срђана Радуловића и Огњена Стијака због трговине дрогом и других дјела. Иначе, Остојић је привођен у марту 2012. године због сумње да се бави дилањем дроге.

- Нико није тукао Остојића. У акцији његовог хапшења учествовали су Ковачевић, Гаврило Шиниковић, Јован Миљковић и Дарио Дабић. Приликом његовог привођења  нико није примијенио силу, осим што су му стављене лисице. Није тачно да га је неко тукао у полицијској станици у Челинцу и да сам ја рекао немојте га више - казао је свједок Вуковић.

Ранка Крминац, која је као свједок учествовала у претресу стана који користи Остојић у Челинцу, такође је истакла да ухапшеног нико није тукао у њеном присуству. Исту изјаву дао је и трећи свједок, полицајац Вјекослав Јокић из Челинца.

Остојић је раније у бањалучком Окружном суду изјавио да су га у марту 2012. године у Челинцу претукли оптужени инспектори Ковачевић, Шиниковић и Дабић.

Специјално тужилаштво Радуловића, Ковачевића и Стијака терети да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. године до октобра 2013. године. Дабић, Шиниковић, Миљковић, те Горан Михајлица и Владимир Марчета оптужени су за изнуде исказа, фалсификовање исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења. Ова дјела се стављају на терет додатно Радуловићу, Стијаку и Ковачевићу.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана