Инспектори нису тукли свједоке

Небојша Томашевић
Инспектори нису тукли свједоке

Бањалука - Свједоци у поступку против Раденка Зељковића (41) из Бањалуке и других, који су ухапшени због трговине дрогом у акцији бањалучке полиције "Росуље", нису тучени и саслушани су и складу са законом.

Ово су јуче изјавили инспектори ЦЈБ Бањалука у бањалучком Окружном суду на суђењу Зељковићу и другима.

Осим Раденка Зељковића, суди се његовом сину Сандру, те Благоју Риђешићу и Дијани Бабић. Терете се да су као организована група продавали дрогу у Бањалуци.

Инспектори Миодраг Вуковић, Срђан Вуклиш, Бојан Јанковић, Даријо Јовић и Војислав Стојановић истакли су да према свједоцима нису примјењивали силу, нити су их наговарали или застрашивали да свједоче против Раденка Зељковића и других. Током испитивања Сандро Зељковић је упитао инспектора Вуклиша да ли је њега тукао и малтретирао, док га је оптужени Риђешић питао да ли зна да су њега инспектори скидали голог и исмијавали му се.

Инспектор Вуклиш је рекао да никог није тукао нити малтретирао и да то што они говоре није тачно.

Тужилаштво терети оца и сина, Раденка и Сандра Зељковића,  Риђешића и Бабићеву да су организовано препродавали марихуану и хероин на подручју Бањалуке од јануара до децембра прошле године. Заједно са њима као чланови групе били су оптужени Александар Бубњевић и Дражен Малешевић из Бањалуке. Они су признали кривицу и осуђени су. Малешевић је осуђен на три године, а Бубњевића на двије године и шест мјесеци затвора. Раденко Зељковић познат је полицији одраније по кривичним дјелима. Хапшен је у октобру 2014. године због демолирања кафе-бара "Бисер" у бањалучком насељу Лазарево и посједовања ручног бацача "зоља". Током 2012. године хапшен је због бацања бомбе на кафић "Мерлин" у насељу Старчевица у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана