Инспектор тврди да није примио мито

Небојша Томашевић
Инспектор тврди да није примио мито

Бањалука - Суспендовани инспектор Пореске управе РС Саша Благојевић, који је оптужен за примање мита, јуче је у бањалучком Окружном суду изјавио да не зна како је коверта с новцем доспјела у његов аутомобил, гдје ју је пронашла полиција када је ухапшен.

Истакао је да нема објашњење за то, осим ако све није исконструисао Видосав Ењаковић, од кога је, према оптужници, узео мито. Осим Благојевића за примање мита оптужен је и његов колега Драган Никић (50).

Благојевић је казао да су Ењаковић, Никић и он једном приликом заједно ручали у ресторану "Глобус" у Дворовима код Бијељине, али да нико није помињао мито.

- Док смо били на ручку, нико није помињао да за новац буде урађена било каква услуга. Прије тога Никић и ја били смо у књиговодственом бироу и провјеравали књиге за пилану "Ењаковић". Видосав нам се придружио и инсистирао да плати ручак - рекао је Благојевић.

Осим Благојевићевог свједочења, на захтјев његове одбране, у суду је пуштен снимљени пресретнути разговор између Благојевића и адвоката Ненада Трифковића. У том разговору Благојевић говори Трифковићу да је ухапшен и да му треба адвокат.

Благојевић је Трифковићу тада рекао: "Друже, јеси ли у Бијељини? Треба ми адвокат, траже неку коверту. Не знам ништа о томе, треба ми адвокат".

Благојевић и Никић се терете да су од 7. новембра до 12. децембра прошле године захтијевали и узели 15.000 марака мита од власника предузећа "Ењаковић пилана" из Бијељине Видосава Ењаковића. Мито су узели да током контроле његове пилане не би урадили оно што су били дужни да ураде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана