Инспектор тражио од убице да продаје дрогу

Небојша Томашевић
Инспектор тражио од убице да продаје дрогу

Бањалука - Свједок тужилаштва Душко Сувара изјавио је у бањалучком Окружном суду да га је полицијски инспектор Срђан Радуловић наговарао да за њега и његове сараднике продаје дрогу.

Сувара, који је осуђиван за убиство, изјавио је јуче да га је са Радуловићем упознао инспектор Синиша Крајиновић, који га је такође наговарао да продаје хероин и марихуану. Крајиновић није оптужен, а осим Радуловића, за трговину дрогом терете се инспектори Огњен Стијак и Марко Ковачевић. Са њима је оптужено још пет особа за изнуде исказа, фалсификовање и злоупотребу положаја.

- Инспектор Крајиновић ми је 2013. године тражио да продајем дрогу. Спојио ме је са Радуловићем, који је једном рекао: "Хајде да радимо, зарадимо паре." Ја сам шеф Одјељења наркотика, неће те нико дирати - рекао је Сувара и додао да је одбио понуду инспектора па је послије тога хапшен.

Казао је још да га је и, несуђени свједок сарадник у овом предмету, Горан Бошњак наговарао да продаје дрогу и рекао да га шаље Радуловић.

- Опет сам одбио. Касније су ме ухапсили јер сам наводно повриједио и отео Бошњака - казао је Сувара.

Истакао је да му је недавно инспектор Крајиновић казао "да се могу узети паре ако не свједочи на суду", али и то је одбио.

Бранилац оптуженог Радуловића, адвокат Бранко Гудало, приговорио је исказу Суваре и рекао да тај свједок има мотив да лаже и да је непоуздан. Гудало је истакао да је Сувара осуђиван за убиство и да га је Радуловић хапсио, па се сада свети на овај начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана