Инспектор Пореске управе Драган Ракоцијa оптужен за примање мита

Небојша Томашевић
Инспектор Пореске управе Драган Ракоцијa оптужен за примање мита

Бањалука - Против инспектора Пореске управе Републике Српске Драгана Ракоције (57) из Бањалуке, који се терети за примање мита, бањалучки Основни суд потврдио је оптужницу, саопштено је из Окружног тужилаштва наводећи његове иницијале.

"Глас Српске" сазнаје да је Ракоција оптужен да је од 16. до 22. марта приликом контроле пореских обавеза предузећа "Бака некретнине" из Бањалуке од власника тражио 500 марака мита да би му смањио порески дуг за неколико стотина хиљада марака.

Извор близак правосуђу је казао да је Ракоција због овог случаја недавно закључио споразум о признању кривице. Према том споразуму он би требало да буде осуђен на пет мјесеци затвора. Овај споразум треба да буде разматран у Основном суду крајем маја.

У оптужници против Ракоције наводи се да је он контролишући предузеће "Бака некретнине" прво сачинио записник да је ово предузеће уплатило 1.104 марке на име дуга и камата, а затим и допуну записника у којем се предузеће терети за дуг и камату од 541.336 марака. Ракоција је потом позвао власника предузећа и рекао му да ће сакрити допуну записника уз одређену надокнаду. Послије тога састао се са радником "Бака некретнина" О. М. у једном ресторану у Сарајеву који му је предао коверту у којој је било десет новчаница од по 50 марака. Примопредаји је присуствовао Р. С. из истог предузећа. Заузврат им није уручио допуну записника према којем су дужни Пореској управи 541.336 марака.

Ракоција је ухапшен непосредно послије изласка из ресторана. Ухапсили су га припадници Јединице за борбу против организованог криминала и корупције МУП-а РС и том приликом код њега је нађена коверта у којој је био новац који је примио за мито.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана