Инспектор чуо оптуженог како пријети дужнику

Небојша Томашевић
Инспектор чуо оптуженог како пријети дужнику

Бањалука - Инспектор бањалучког Центра јавне безбједности Милош Бандић јуче је у Окружном суду рекао да је чуо како оптужени Ђорђе Ћулум у телефонском разговору пријети Ранки Слијепчевић и говори јој да ће демолирати њен фризерски салон уколико "им не буде исплатила тражени новац".

Бандић је у наставку суђења Ћулуму, Данку Кајганићу, Винку Кнежевићу и Андрији Чивчићу, који се терете за изнуду новца од породице Слијепчевић, рекао да не зна ко су остале особе о којима је Ћулум говорио јер није помињао ничија имена.

- Тога дана смо узимали изјаву од Ранке у просторијама ЦЈБ Бањалука када јој је зазвонио телефон. Она је проблиједјела и у паници почела да виче: "Ђоко зове, Ђоко зове", а потом упалила спикерфон на свом телефону. Са друге стране сам зачуо Ћулумов глас, који се распитује гдје се она налази и питао је да ли је спремила новац. Рекао јој је: "Треба да скупиш новац до 2. октобра, јер ако то не учиниш, доћи ћу ти у салон и направити дармар" - испричао је Бандић.

Додао је да је послије тога о свему обавијестио дежурног тужиоца, који је наложио да фотографишу Ранкин телефон, и о свему направе службену забиљешку.

Навео је још да је, док је са колегама узимао изјаву од Ранкине снахе у ЦЈБ Бањалука, присуствовао сличном разговору, с тим да тада није звао Ћулум, већ оптужени Чивчић.

Према оптужници, Ћулум, Чивчић, Кнежевић и Кајганић се  терете да су Ранки и њеном сину Синиши позајмили 32.000 марака са каматом од 15 до 20 одсто. Потом су на основу тога од јануара до септембра 2008. године на име камата узели 55.000 марака. Наводи се да су оптужени од њих тражили да им осим тога још врате 115.000 марака као дуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана