Имовина Бранислава Смиљанић заснована на фиктивним уговорима

Горан Обрадовић
Имовина Бранислава Смиљанић заснована на фиктивним уговорима

Бањалука - Тужилац Миодраг Букарица изјавио је у петак у Основном суду у Бањалуци да је доказано да имовина коју посједују Бранислав Смиљанић и Сандро Каурин, а који су оптужени за зеленаштво и изнуду, није у складу са њиховим законским приходима и да је нелегално стечена, те да им треба бити привремено блокирана.

Он је додао да се ова рочишта у другим земљама завршавају за пет дана, а ово се одужило и то је омогућило оптуженима да ступе у контакт са свједоцима, због чега су они мијењали исказе. Букарица је истакао да је тужилаштво доставило уговор о томе да је Смиљанић купио стан од 44 квадратна метра, а потом да га је продао трећем лицу.

- Стојка и Милорад Тошић у полицији су изјавили да нису купили стан од Смиљанића, већ су закључили фиктивни уговор, а на рочишту су другачије изјавили. Кад је у питању стан од 70 квадратних метара, свједок је и у полицији и на суду рекао да он није власник и да је ријеч о фиктивном уговору - појаснио је Букарица.

Он је рекао и да "ауди А6" и "ауди А7" нису власништво Миодрага Пејића, већ Смиљанића, који их је и користио, а акције на берзи и џип "туарег", који су у власништву Каурина, такође нису у складу са његовом законским приходима.

Смиљанићев адвокат Миљкан Пуцар рекао је да тужилаштво није доказало да имовина припада Смиљанићу, нити су покушавали да то докажу.

- Истрагу је требало да води тужилац, а у овом случају све је радила полиција. Ниједног свједока није испитао тужилац, а то је била његова дужност. Не постоји ни наредба о спровођењу финансијске истраге, а многи свједоци су били вријеђани и физички малтретирани - истакао је Пуцар.

Кауринов адвокат Марица Ћулум навела је да суд треба да одбаци наредбу о привременом одузимању имовине за њеног брањеника.

- Џип "туарег" је купио тако што је дао свој "џип пајеро" и доплатио шест хиљада марака - рекла је Марица Ћулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана