Илијић признао да је убио пријатеља

Небојша Томашевић
Илијић признао да је убио пријатеља

Бањалука - Јасмин Илијић (23) из Бањалуке признао је у петак, у бањалучком Окружном суду да је убио свог пријатеља Мустафу Ликића из Санског Моста.

Илијић је кривицу признао пред судијом за претходно саслушање Драганом Аћићем. Он је мирно казао крив сам, признајем кривицу.

Након овог признања његов предмет биће уступљен судећем вијећу које би у року од мјесец дана требало да изрекне пресуду Илијићу.

Према оптужници Илијић се 29. маја ове године потукао с Ликићем испод зидина тврђаве Кастел на лијевој обали Врбаса у Бањалуци. Тучи је претходила свађа, а током туче  Илијић је снажним ударцем оборио Ликића на земљу. Несрећни младић је приликом пада главом ударио у камен и онесвијестио се.

Илијић га је док је онесвијештен лежао на земљи ногом ударио више пута у главу. Након премлаћивања, Илијић је жртву док је била у несвијести одвукао и бацио у Врбас.  Ликић се утопио, а његово тијело пронађено је 10. јуна у близини Липовачке улице у бањалучком насељу Лазарево. Тијело су пронашли рибари који су обавијестили полицију. Пошто је Врбас избацио леш, полиција је обавила увиђај и у први мах сумњало се да је ријеч о самоубиству, о чему је тада и обавијештена јавност. Међутим, даљом истрагом бањалучка полиција је дошла до доказа да је ипак ријеч о убиству, због чега је ухапшен Илијић.

Током истраге је утврђено да повреде које је Ликић задобио током туче нису биле смртоносне и он би највјероватније преживио да га  Илијић није бацио у воду. Ликић је живио у Санском Мосту и често је долазио у Бањалуку.

Оптужени Илијић се тренутно налази у притвору који му је продужен по рјешењу Окружног суда Бањалука. Оптужницу против њега  бањалучки Окружни суд потврдио је 8. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана