Хоџићу осам година за покушај убиства бивше дјевојке

Агенције
Хоџићу осам година за покушај убиства бивше дјевојке

Сарајево - Изрицањем затворске казне у трајању од осам (8) година данас је у Кантоналном суду Сарајево (КСС) окончано суђење Семиру Хоџићу који је оглашен кривим за покушај убиства његове бивше дјевојке Аделисе Мусић 19. марта 2013. године у сарајевском насељу Соколовић-Колонија.

Ова првостепена пресуда изречена је на темељу изведених доказа који Хоџића терете да је у свом возилу ("форд-фиеста") ножем нанио више убодних рана Аделиси Мусић, након чега је и себе ранио у предјелу грудног коша, а што је, наводно, учинио, јер је она раскинула с њим.

Приликом одмјеравања висине кривичноправне санкције у овом предмету, Вијеће КСС-а  имало је у виду отежавајуће околности, односно испољену бруталност у извршењу кривичног дјела, као и  олакшавајуће - степен урачунљивости, чињеницу да раније није осуђиван и држање пред судом (минимална запријећена казна за ово кривично дјело је пет година).

Суд је, истовремено, донио Ријешење којим се окривљеном продужава мјера притвора, а у издржавање казне, када и ако постане правомоћна, урачунаће се вријеме проведено у притвору.

Оштећена у овом случају је с одштетним захтјевом упућена на парницу.

Оптужница у овом предмету подигнута је 11., а потврђена 12. јуна 2013. године.

С обзиром на то да се ради о првостепеној пресуди, стране у овом поступку задржавају право жалбе у року од 15 дана од примитка писаног отправка пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана