Голубовићу 14 година затвора

Танјуг
Голубовићу 14 година затвора

Београд - Виши суд у Београду осудио је на 14 година затвора Александра Кристијана Голубовића због трговине дрогом на подручју Новог Пазара и Београда.

Истом пресудом Сафет Ибровић осуђен је на шест годна затвора, Мирсад Фујајкић на четири, а Ферат Скенеровски на три године и осам мјесеци затвора.

Голубовић ће се до правоснажности ове пресуде бранити са слободе, пошто му је прије мејсец дана Апелациони суд у Београду укинуо притвор у ком је провео скоро четири године од хапшења 16. јануара 2009. године.

Осуђени, као и тужилаштво, имају право на жалбу Апелационом суду у Београду.

Судско вијеће није прихватило Голубовићеву одбрану, као ни завршну ријеч током које је покушао да их поново убиједи да никада није трговао дрогом. "Срамота ме, стидим се тога што сам доведен у било какву конотацију с дрогом. Ја се стидим што сам овде пред вама. Чак и да ме ослободите, нећете ништа учинити да се избрише мрља да је Кристијан Голубовић у цркви диловао дрогу, коју је продавао малолетницима", рекао је оптужени у завршној ријечи пред изрицање пресуде.

Од почетка процеса Голубовић негира да је икада трговао дрогом и тврдио је да је он познат као борац против наркотика.

Голубовић је оптужен за организовање групе која је трговала хероином од почетка августа 2009. године до 16. јануара 2010. на подручју Новог Пазара и Београда, а ухапшен испред Цркве Светог Марка у Београду 16. јануара 2010. када је полиција приликом хапшења запленила 125 грама хероина.

Одлуком Апелационог суда из фебруара прошле године Голубовићева мајка Миланка и Урош Вуковић су правоснажно ослобођени оптужби, док је дио првостепене пресуде којом су Голубовић и још тројица његових сарадника осуђени на вишегодишње казне затвора укинут, а предмет је враћен на ново суђење.

На оптуженичкој клупи, осим Голубовића, су Сафет Ибровић, Мирсад Фујаљкић и Ферат Скендеровски. Укинутом пресудом Голубовић је био осуђен на укупно седам и по година затвора због недозвољеног држања оружја и трговине хероином. Апелациони суд је, међутим, потврдио дио пресуде којом је осуђен због недозвољеног држања оружја и правоснажно га осудио на двије године и три мјесеца затвора, а за дрогу је наложио да се суђење понови.

Од младих дана познат је у криминалним круговима, хапшен је више пута, поред осталог у акцији "Сабља", а суђено му је и као вођи криминалне групе која је изнудила 15.000 евра од Петра Зечевића, власника агенције из Сремске Митровице.

Познат је и по бјекству из грчког затвора Маландрино, у којем је служио казну од 14 и по година због оружане пљачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана