Година затвора због смрти старице

Г.С.
Година затвора због смрти старице

Бањалука - Драган Девић (45) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на годину затвора јер је пијан возећи "ауди" ударио и тешко повриједио Радмилу Штрбац (82) која је касније преминула од задобијених повреда.

Пресуду је донијело и објавило вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић.

Према пресуди, Девић је 12. фебруара 2013. године око 17.30 часова возећи пијан "ауди А6", са 2,2 промила алкохола у крви, ударио старицу у бањалучкој улици Скендера Куленовића. Он је возио из правца бањалучког насеља Српске топлице према центру Бањалуке.

Несрећна жена је тада задобила тешке повреде главе и више прелома костију те је умрла 12 дана послије несреће.

У пресуди се наводи да је Девић крив јер није прилагодио вожњу условима пута, који је био мокар и клизав, па због тога није могао на вријеме реаговати када је на пут изашао пјешак.

Додаје се да је он "аудијем" ударио пјешака, старицу Радмилу Штрбац, сприједа усљед чега је она пала на хаубу возила, а затим је одбачена на асфалт. Старица је улицу прелазила мимо обиљеженог пјешачког прелаза.

Према налазу вјештака тужилаштва, у тренутку несреће и удара у пјешака Девић је возио "ауди" брзином око 30 километара на сат, а удар се десио на око 3,3 метра од ивице коловоза.

Девићу је суд уз затворску казну изрекао и мјеру безбједности, односно забрану управљања возилом "Б" категорије у трајању од годину. Ова мјера ће се рачунати од дана правоснажности пресуде, с тим да се вријеме проведено на издржавању казне неће урачунати у вријеме трајања ове мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана