Фиктинвним преписом скривао стан

Горан Обрадовић
Фиктинвним преписом скривао стан

Бањалука - Свједок тужилаштва Веселин Вукашиновић рекао је у бањалучком Основном суду на рочишту о одузимању имовине осумњиченим за зеленаштво Браниславу Смиљанићу и Сандру Каурину да је Смиљанићев стан преписан на њега, иако није дао новац за стан.

Вукашиновић је испричао да је одраније познавао Смиљанића, када га је ангажовао да на кући Недјељка Коса поставља ПВЦ столарију и да су му његова супруга и он то плаћали у ратама.

- Радим у болници па ме касније Смиљанић неколико пута питао да му помогнем да дође до неких љекара за преглед. Касније сам имао саобраћајну несрећу, упао сам у финансијску кризу и нисам имао новца за поправку возила. Смиљанић ми је тада посудио новац и рекао да се не бринем када ћу га вратити. Прошла су два мјесеца и нисам успио да продам стан, па ме је било срамота и питао сам Смиљанића могу ли да урадим нешто за њега - рекао је Вукашиновић.

Додао је да га је послије неколико дана Смиљанић позвао путем телефона и рекао да дођу до нотара да препишу стан на њега.

- Отишли смо код нотара Горана Голића и ја сам потписао уговор за куповину стана који је био површине око 70 квадратних метара и вриједио је 120.000 марака. Нисам за њега дао новац, нити узео уговор, а нисам имао ни кључеве тог стана - истакао је Вукашиновић.

Вукашиновић је рекао да га је испитивало седам-осам инспектора и да га је један од њих погодио пепељаром. Судија Давид Томић удаљио је Смиљанића из суднице на 15 минута због приговора тужиоцу Миодрагу Букарици.

Кауринова вјереница Сања Влачић рекла је да је она џип "фолксваген туарег" добила од њега као вјеренички поклон и да је то њено возило.

Смиљанић и Каурин оптужени су да су се током дужег периода бавили зеленаштвом и изнудом и предложено је да се привремено блокирана њихова имовина вриједна око 700.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана