Елезови сарадници пуштени на слободу

Горан Обрадовић
Елезови сарадници пуштени на слободу

Сарајево - Апелационо вијеће Суда БиХ укинуло је притвор Мухамеду Рамићу, Марку Крајишнику, Љубиши Лаловићу, Владану Парађини и Драгану Јевтовићу, осумњиченима за припадност организованој криминалној групи која се терети за низ кривичних дјела, а који су ухапшени прије 11 мјесеци у акцији "Лутка".

Рамићу, Лаловићу, Крајишнику, Парађини и Јевтовићу одређене су мјере забране да напуштају мјесто боравка и састају се са осталим осумњиченим у овом предмету.  Суд ће свака два мјесеца да контролише да ли се придржавају ових мјера.

Њих петорица се сумњиче за припадност организованој криминалној групи на чијем је челу био Дарко Елез, а бавили су се неовлаштеним прометом дроге, прањем новца и другим кривичним дјелима. Поред тога, групи су на терет стављена убиства Рамиза Делалића Ћеле, Бориса Говедарице, Влатка Мачара, те Милана Влашкића и Радета Магазина, потом Зорана Голуба Чарламе, покушаји убиства Ђорђа Ждрале у више наврата, спектакуларне пљачке 1,8 милиона марака Павловић банке на Романији 2005. године и  2,2 милиона евра у сарајевској Алеји Босне сребрене 2006. године, као и разбојништво у "Пошти 2" у Сарајеву 2008. године, када је украдено 670.000 марака, те покушај пљачке транспорта 2,2 милиона марака Нове банке    2005. године у Источном Сарајеву.

Раније Апелационо вијеће уважило је приједлог одбране, те укинуло рјешење Суда од почетка јуна о продужењу притвора за сву петорицу, те вратило предмет Ванрасправном вијећу на поновно разматрање.  Међутим, Ванрасправно вијеће је уважило приједлог Тужилаштва, те им половином  јула продужило притвор за још два мјесеца.

Међутим, мјесец касније притвор је укинут и Рамићу, Крајишнику, Лаловићу, Парађини и Јевтовићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана