Двојици дилера дроге четири године затвора

Небојша Томашевић
Двојици дилера дроге четири године затвора

Бањалука - Држављани Хрватске Илија Арбутина и Стеван Крстинић осуђени су правоснажно на по двије године затвора у Врховном суду Републике Српске због шверца око 1,7 килограма марихуане.

Секретар овог суда Јелена Деспотовић је казала да је вијеће само потврдило пресуду бањалучког Окружног суда изречену у фебруару ове године.

- Вијеће је послије разматрања овог случаја одбило жалбе одбране и тужилаштва као неосноване - казала је Деспотовићева.

Према наводима у пресуди, Арбутина и Крстинић су од њима познате особе набавили 1.700 грама марихуане, коју су намјеравали да продају на подручју РС. Они су дрогу држали у улици Бранка Ћопића у Новом Граду, код стадиона ФК Слобода, док их полиција није открила и ухапсила када су намјеравали да је узму.

Њима ће у изречену казну бити урачунато вријеме проведено у притвору у којем се налазе од 29. августа прошле године. Они су ухапшени 28. августа прошле године након што је полиција добила дојаву да су непознате особе из Хрватске превезле дрогу у БиХ. Њих је полиција открила код стадиона Фудбалског клуба Слобода у Новом Граду.

Приликом хапшења они су полицајцима показали мјесто гдје су сакрили дрогу у живици у улици Бранка Ћопића у Новом Граду.

Арбутина је током свједочења у бањалучком Окружном суду раније изјавио да је заједно са оптуженим Стеваном Крстинићем у Хрватској на имању Милана Б. убрао врхове индијске конопље и да је он сам превезао у БиХ. Рекао је да је то била индустријска конопља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана