Двојици дилера 30 мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Двојици дилера 30 мјесеци затвора

Бањалука - Владимир Дамјанић (33) из Бањалуке осуђен је на 22 мјесеца, а Александар Кајкут (37) на осам мјесеци затвора у бањалучком Окружном суду.

Пресуду им је послије поновљеног суђења изрекло вијеће којем је предсједавала судија Олга Пантић.

Они су у првостепеном поступку у бањалучком Окружном суду у предмету "Канон" ослобођени оптужби усљед недостатка доказа.

Ову пресуду у односу на њих у октобру прошле године укинуо је Врховни суд Републике Српске и случај вратио на ново суђење.

Према наводима у пресуди, Кајкут и Дамјанић су били чланови групе Драгољуба Пашагића која је од априла до октобра 2011. године у Бањалуци препродавала кокаин и марихуану. Њих двојица су дрогу продавали по цијенама од 10 до 50 марака, зависно од количине и врсте.

Послије укидања пресуде и током поновљеног суђења тужилаштво је измијенило оптужницу за Кајкута и Дамјанића. Тим измјенама избрисане су неке особе којима су према ранијој оптужници они продавали дрогу.

У предмету "Канон" девет особа са којима су сарађивали Кајкут и Дамјанић осуђено је у фебруару прошле године у Окружном суду на укупно 25 година затвора због трговине дрогом. Ову пресуду у односу на њих потврдио је Врховни суд РС. Осуђени су: Драгољуб Пашагић и Горан Новалија на по пет година затвора, а Данијел Делић на четири године. Љубиша Јаћимовић осуђен је на три године затвора, а Драган Јованић на двије године и шест мјесеци. На по двије године затвора осуђени су Зоран Балта и Ана Мастило, а Владимир Петровић на годину. Дарјан Дојчиновић осуђен је на осам мјесеци затвора.

Они су ухапшени почетком октобра 2011. године године у полицијској акцији "Канон".+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана