Двије и по године робије Бањалучанину због смрти сувозача

Н. Т.
Двије и по године робије Бањалучанину због смрти сувозача

БАЊАЛУКА - Саво Поњевић из Бањалуке осуђен је у Окружном суду на двије и по године затвора, јер је возећи мотоцикл скривио несрећу у којој је погинуо његов сапутник на двоточкашу Дарко Миљуш (30).

Он је осуђен за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја, а пресудом му је одузета и возачка дозвола на годину дана.

- Та казна одузимања дозволе рачунаће се од дана правоснажности с тим да се вријеме проведено на издржавању казне затвора не урачунава у вријеме трајања. Ако осуђени буде управљао возилом у том периоду, суд ће ову казну замијенити казном затвора тако што ће за сваких шест мјесеци одузимања возачке дозволе одредити мјесец затвора - наведено је у пресуди објављеној на интернет страници суда.

Несрећа за коју је осуђен Поњевић десила се 26. јуна 2021. године око 21.55 часова на магистралном путу Шарговац - Бањалука. Према оптужници, Поњевић је возио мотоцикл "сузуки" недозвољеном брзином од 110 километара на час, на дијелу пута гдје је ограничење 80.

- Доласком у Шарговац Поњевић је предњим точком мотоцикла ударио у задњи дио аутомобила "пежо 207". Возач пежоа П. К. је изгубио контролу над возилом и ударио у стуб уличне расвјете. Од удара мотоцикл је пао на тло усљед чега је сувозач Д. М. подлегао од задобијених повреда - наводи се у оптужници.

Како се истиче, у тренутку несреће Поњевић је био пијан, а послије несреће алкотестирањем је утврђено да је у крви имао око 1,61 промила алкохола.

Након тешке несреће, очевици и возачи који су се затекли на мјесту несреће причали су о ужасним и узнемирујућим сценама. Тврде да је од силине удара мотоцикл у истој секунди био у пламену и експлодирао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана