Двије године затвора због убиства у самоодбрани Бојана Пајића

Н. Т.
Двије године затвора због убиства у самоодбрани Бојана Пајића

Бањалука - Душко Дрљача (45) из Бањалуке осуђен је јуче у бањалучком Окружном суду на двије године затвора, јер је у прекорачењу нужне одбране убио суграђанина Бојана Пајића (29).

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић.

Дрљача је Пајића усмртио убодима ножем у груди 25. маја ове године око 22.45 часова у Карађорђевој улици у насељу Лауш, послије свађе и туче.

У пресуди се наводи да је све почело када је Пајић током проласка Карађорђевом улицом нешто добацио Дрљачи који је тражио стару гардеробу у контејнерима. Ту је дошло до свађе, а Пајић је у једном тренутку насрнуо на Дрљачу и почео да га удара песницама.

Дрљача је одређено вријеме узвраћао, а затим је у страху извукао нож и Пајића убо два пута у груди. Пајић је превезен у бањалучки Клинички центар гдје је преминуо. Обдукцијом је утврђено да је Пајић имао двије дубоке убодне ране од ножа по грудном кошу, од којих је један завршио у срцу, усљед чега је искрварио.

Судија Станковић-Ћосовић је навела да је суд прихватио доказе тужилаштва да је Дрљача починио убиство.

- Међутим, утврђено је да је он прекорачио границе нужне одбране. Његов страх изазван нападом Пајића није био толики да почини убиство. Суд сматра да ће се овом казном постићи сврха - рекла је Станковић-Ћосовић.

Додала је да је вијеће Дрљачу ослободило плаћања судских трошкова, јер је утврђено да је сиромашан и да нигдје не ради.

Очевици убиства испричали су да је Пајић са двојицом пријатеља први напао Дрљачу, који је са супругом претурао смеће по контејнерима у близини ресторана "Сирано" у бањалучком насељу Лауш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана