Дујић: Зажмирио сам и испалио рафал

Небојша Томашевић
Дујић: Зажмирио сам и испалио рафал

Бањалука - Данијел Дујић (26) из Градишке, који је оптужен за убиство Радована Стијаковића (49), изјавио је у бањалучком Окружном суду да је то урадио како би заштитио друга Роберта Стијаковића (26), који је оптужен да је наручио убиство.

Дујић је испричао на који начин је убио Радована и казао да то није урадио из користољубља, а да је све договорио са Робертом у једном дану.

- Роберт ми је једном приликом рекао да би убио оца Радована, који га малтретира и злоставља, али нема храбрости и питао ме да ли бих то урадио. Пристао сам јер ми је Роберт био као брат - казао је Дујић.

Додао је да га је у вечери убиства Роберт позвао и казао да га је путем телефона позвао Радован и рекао му "да ће имати посљедњи разговор".

- Био сам убијеђен да би Радован могао убити Роберта. То вече послије позива Роберт је дошао код мене, узео сам пушку и отишао према Радовановој кући - рекао је Дујић.

Истакао је да је отишао иза куће, гдје чекао да Радован дође.

- Кад је ушао у кућу, видио сам да је у дневном боравку упалио свјетло. Прескочио сам ограду и пришао кући са задње стране. У том тренутку оклијевао сам. Затим сам помислио на Роберта и притиснуо окидач. Не знам колико сам метака испалио, јер је пушка била подешена на рафал. Само сам стиснуо. Зажмирио и стиснуо - рекао је Дујић дрхтавим гласом.

Према оптужници, Дујић је хицима из аутоматске пушке из користољубља убио Радована Стијаковића 22. јануара ове године у Кочићеву код Градишке. Роберт Стијаковић је оптужен да је подстрекао свог кума Дујића да убије његовог оца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана